Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Martie 2021
Vizualizari: 1446
Comentează add

Tulpina de coronavirus identificată pentru prima dată în Marea Britanie pare să implice un risc mai mare de deces, potrivit unui studiu.

Tulpina britanică de coronavirus pare să implice un risc mai mare de deces

florin-lepadatu

 

Varianta B.1.1.7 a coronavirusului, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie, este asociată cu un risc cu aproximativ 64% mai mare de mortalitate, sugerează un nou studiu publicat într-o revistă.

Un număr de persoane din Marea Britanie infectate cu noua variantă au părut să prezinte riscuri cu 32% - 104%, deci, în medie, 64% - mai mari de a îşi pierde viaţa decât cei infectaţi cu varianta iniţială a virusului, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista medicală BMJ.

Iniţial, s-a descoperit că noua variantă este mai contagioasă şi noile date susţin afirmaţiile oficialilor britanici, bazate pe datele preliminare, că varianta ar prezenta şi risc mai crescut de mortalitate.

Cercetătorii, provenind din diverse instituţii din Marea Britanie, au analizat mai mult de 100.000 de pacienţi care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 între lunile octombrie şi ianuarie şi care au fost monitorizaţi până la mijlocul lunii februarie.

Cercetarea a analizat mai atent persoanele la care a fost detectată tulpina nouă, comparat cu cele infectate cu tulpina iniţială de virus.

Studiul a demonstrat că noua variantă a fost asociată cu 227 de decese, într-un segment de 54.906 pacienţi - comparat cu 141 de decese în acelaşi număr de pacineţi infectaţi cu tulpina iniţială.

"În comunitate, decesele cauzate de COVID-19 sunt încă evenimente rare, dar varianta B.1.1.7 creşte riscurile. Combinat cu abilitatea de a se transmite rapid, acest fapt face ca B.1.1.7 să fie o ameninţare care ar trebui luată în serios", a declarat miercuri Robert Challen, care a condus studiul de la Univeristatea Exeter, din Marea Britanie, într-un comunicat de presă.

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina exact ce se întâmplă în cursul infectării cauzate de varianta B.1.1.7 care ar putea duce la un risc mai mare de deces, a delarat miercuri pentru CNN dr. Amesh Adalja, cercetător la Universitatea Johns Hopkins.

În studiu, cel mai mare risc de deces din cauza tulpinii apare la aproximativ două săptămâni de la infectare.

"Există o separare clară care apare la două săptămâni distanţă - aşadar aş dori să înţelegem mai bine ce cred autorii că provoacă această situaţie", a declarat Amesh Adalja, care nu a fost implicat în studiu.

"Este posibil să fie din cauză că dezvoltă infecţii bacteriene, din cauză că sunt spitalizaţi pentru mai mult timp? Ar putea fi din cauză că este mai probabil să apară cheaguri de sânge? Ce complicaţie cauzează această întârzierea a decesului?", a afirmat Amesh Adalja.

"Acest studiu confirmă cercetările anterioare care arată că infectarea cu varianta B.1.1.7 este asociată cu un risc crescut de deces", a afirmat Lawrence Young, virusolog şi profesor de oncologie moleculară la Universitatea Warwick, din Marea Britanie, care nu a fost implicat în studiu.

"Aceste mecanisme responsabile pentru mortalitatea crescută asociată cu această variantă rămân incerte, dar ar putea fi legate de un nivel mai mare al înmulţirii virusului, ca şi de o transmisibilitate mai mare", relatează CNN, preluat de RADOR.


Etichete exclusiv onlinevirusspital

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live