Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

16 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1273
Comentează add

Judeţul Tulcea este singurul din ţară în care nu a fost confirmat niciun caz de rujeolă, dar care are în prezent peste 400 de copii nevaccinaţi.

Tulcea, singurul judeţ din ţară ocolit de rujeolă

irinel-calin-tulcea

Judeţul Tulcea este singurul din ţară în care nu a fost confirmat niciun caz de rujeolă, dar care are în prezent peste 400 de copii nevaccinaţi.

Peste 100 dintre aceştia au contraindicaţii temporare şi vor fi imunizaţi cel mai târziu luna viitoare.  

După ce în a doua săptămână a anului a fost înregistrat un nou deces ca urmare a rujeolei, numărul victimelor a ajuns la o cotă alarmantă, şi anume 38, cu peste 10.000 de cazuri confirmate de la începutul epidemiei.  

Rujeola ocoleşte unul dintre judeţele ţării, şi anume Tulcea, singurul fără niciun caz confirmat până acum.

Cu toate acestea, sunt şi aici copii nevaccinaţi - spune Mihaela Nicolau, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Tulcea. 

Mihaela Nicolau: Din totalul copiilor eligibili pentru vaccinare, 412 sunt nevaccinaţi, 72 de cazuri sunt refuzuri, contraindicaţii temporare 109, negăsiţi la domiciliu 40 de cazuri şi mai avem 190 de cazuri de neprezentaţi la vaccinare.  

Dacă neprezentaţii la vaccinare şi cei care au contraindicaţii temporare înseamnă peste două treimi din nevaccinaţii din Tulcea, refuzurile sunt mai puţine aici ca în alte judeţe, însă, culmea, vin din partea unor părinţi cu studii superioare - mai spune şefa DSP Tulcea.  

Mihaela Nicolau: Problemele sunt legate de copiii negăsiţi la domiciliu şi este posibil să fie la bunici. Refuzurile constituie o problemă care necesită reglementări, întrucât înregistrăm acestea şi la părinţi cu studii superioare - medici, avocaţi, profesori, chiar şi preoţi. 

În ţara noastră, doar 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copilul împotriva rujeolei şi 1 din 4 copii cu rujeolă are nevoie de spitalizare.


Etichete Tulceasingurul judeţ din ţară ocolit de rujeolăvaccinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live