Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

28 Iulie 2018
Vizualizari: 689
Comentează add

Tulburări violente pe Muntele Templului din ierusalim şi la gardul de frontieră dintre Fâşia Gaza şi Israel

Tulburări violente la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă.

Tulburări violente au avut loc vineri, după principala rugăciune musulmană de vineri, pe Muntele Templului din Ierusalim şi la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Joi seară, un terorist palestinian în vârstă de 17 ani a atacat cu arma albă trei israelieni într-o aşezare la nord de Ierusalim.

Unul a fost rănit mortal, ceilalţi doi sunt în spital. Teroristul a fost neutralizat prin împuşcare de către un localnic.

Potrivit presei palestiniene, atacatorul este dintr-un sat din apropiere de Ramallah şi a lăsat un mesaj pe reţelele de socializare înainte de atentat. Hamas şi Jihad-ul Islamic au salutat atacul terorist ca pe un act eroic.

La Ierusalim, vineri, tineri palestinieni mascaţi au atacat direct cu pietre şi focuri de artificii forţele de ordine, după rugăciunile musulmane de vineri.

Unii s-au baricadat în Moscheea al-Aqsa, cu toate că Poliţia le-a cerut să se disperseze. 16 tineri palestinieni au fost arestaţi după ce au fost scoşi din moschee.

Ei au ignorat dispoziţiile comandantului Poliţiei Districtuale pentru respectarea ordinii. Accesul în Moscheea al-Aqsa a fost oprit pentru scurt timp. În total au fost reţinuţi 24 de suspecţi în timpul tulburărilor violente de pe Muntele Templului.

Patru poliţişti au fost răniţi. Pentru dispersare Poliţia a utilizat gaze lacrimogene. Într-un comunicat al liderului de la Ramallah, Mahmoud Abbas, este acuzată Poliţia israeliană, cu toate că tinerii palestinieni au atacat forţele de ordine.

Organizaţia teroristă Hamas, în retorica obişnuită, le-a cerut musulmanilor din Ierusalim şi Cisiordania să se răscoale. Ca în fiecare vineri, în ultimele patru luni, tulburări violente au avut loc şi la gardul de frontieră dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Doi palestinieni şi-au pierdut viaţa. Un avion militar a vizat tineri care au lansat zmeie şi baloane incendiare din nordul Fâşiei Gaza spre teritoriul israelian.

Ministrul apărării, Avigdor Lieberman, a declarat că se va trece la o nouă etapă dacă va fi necesar.

El le-a cerut liderilor Hamas să dea dovadă de înelepciune şi să se abţină, să nu forţeze armata să facă ce e necesar şi ştie să facă.


Etichete israeltulburarifasia gazaierusalimpalestinieniteroristimoscheea al aqsa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live