Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Ianuarie 2019
Vizualizari: 577
Comentează add

Min.Justiţiei spune că pedepsele din Codul Penal al României sunt mult mai mari decât în alte ţări şi consideră că trebuie să se pună accentul pe prevenţie şi pe confiscări.

Tudorel Toader va publica un raport la împlinirea a doi ani de mandat

radiojurnal

 

Ministrul Justiţiei va publica un raport la împlinirea a doi ani de mandat.

Ministrul Tudorel Toader a afirmat, aseară, într-o intervenţie televizată, că doreşte să se revină la o stare de normalitate în justiţie, dar că nu se pot face lucruri perfecte peste noapte.

Ministrul a susţinut că în acest moment nu se mai poate reveni sub niciun chip la modul în care se înfăptuia justiţia în urmă cu doi ani şi că una dintre principalele sale realizări este oprirea abuzurilor. 

Toader mai spune că pedepsele din Codul Penal al României sunt cu mult mai mari decât cele din alte ţări cu democraţie consolidată.

Tudorel Toader a apreciat că societatea nu trebuie să fie canalizată pe ideea construirii de penitenciare, ci trebuie să se pună accentul pe prevenţie, pe confiscarea bunurilor dobândite ilegal şi pe reintegrarea socială a celui care a comis fapte penale.

Ministrul Justiţiei a mai declarat că Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constituţională în legătură cu modul nelegal de constituire a completurilor de trei judecători, pe motiv că lucrurile sunt identice cu situaţia de la completurile de cinci judecători, în cazul căreia Curtea s-a pronunţat deja.

 

Etichete Cod PenalTudorel Toaderpenitenciareprevenţiepedepse mari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live