Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Udroiu

24 Decembrie 2018
Vizualizari: 1186
Comentează add

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat ieri, că va finaliza pe 27 decembrie procedura de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr

Tudorel Toader va finaliza procedura de revocare a procurorului general

mihai-udroiu

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat într-o emsiune televizată că îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi propunerile de numire în cinci funcţii de conducere din cadrul structurilor Parchetului General, pe care şeful statului le-a respins anterior pe motiv de nelegalitate.

Tudorel Toader a spus că printre cei cinci se numără şi Adina Florea, propunerea pentru funcţia de procuror şef al DNA.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei a afirmat că a semnat documentele necesare eliberării Elenei Udrea şi Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, aflate în detenţie în Costa Rica, pentru că "aşa spune legea".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi suspendarea executării pedepsei în cazul celor două, iar decizia este consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la Instanţa Supremă a fost declarată nelegală.

Tudorel Toader şi-a exprimat regretul că procedura folosită de Instanţa Supremă are ca efect suspendarea executării pedepselor în multe dosare, multe dintre ele de notorietate. 


Etichete Tudorel ToaderAugustin LazarKlaus IohannisAdina FloreaDNAElena UdreaAlina BicaDIICOTCCRÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live