Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

23 Ianuarie 2019
Vizualizari: 578
Comentează add

Carmen Dan a menţionat că preşedinţia română a Consiliului UE va acorda atenţie prioritară consolidării securităţii interne, frontierelor externe ale UE şi gestionării migraţieii.

Tudorel Toader şi Carmen Dan au fost audiaţi în Parlamentul European

alina-stanuta

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi ministrul de interne, Carmen Dan, au fost audiaţi în comisia pentru Libertăţi Civile a Parlamentului European.

Cei doi şi-au prezentat priorităţile pe timpul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, preciza în faţa parlamentarilor din Comisia pentru Libertăţi Civile Justiţie şi Afaceri Interne de la Bruxelles, că unul dintre obiectivele preşedinţiei române a Consiliului UE este să contribuie la sporirea încrederii cetăţenilor în actul de justiţie şi că România nu se va abate de la principiile statului de drept.

"Dorim o preşedinţie eficientă, bazată pe strânsă colaborare. Nu ne vom abate de la principiile generale directoare, respect faţă de valorile comune, faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale, faţă de statul de drept, continuăm consolidarea încrederii reciproce între sistemele de justiţie din statele membre", a declarat ministrul Tudorel Toader.

La rândul său, ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat că preşedinţia română a Consiliului UE va acţiona pentru o Europă prosperă, unită şi sigură, dar care să fie şi un actor important la nivel global.

"Ne apropiem, cu paşi repezi de unul dintre momentele importante care vor marca preşedinţia noastră, alegerile pentru viitorul Parlament European. Cred că sarcina noastră este de a asculta vocea cetăţenilor europeni şi de a înţelege aşteptările acestora. Doar astfel, considerăm noi, vom reuşi ca valorile familiei noastre europene să fie menţinute şi promovate", sus'ine Carmen Dan.

Carmen Dan a menţionat că preşedinţia română a Consiliului UE va acorda atenţie prioritară consolidării securităţii interne, frontierelor externe ale UE, gestionării migraţiei sau politicilor privind vizele.


Etichete Președinția României La Consiliul UETudorel ToaderCarmen Dan,Comisia pentru Libertăţi Civile Justiţie şi Afaceri Interne

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live