Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 August 2017
Vizualizari: 745
Comentează add

Ministrul Justiţiei prezintă la această oră proiectul de modificare a legilor Justiției. Între acestea, demnitarul s-a referit la majorarea vechimii necesare pentru promovare.

Tudorel Toader prezintă proiectul de modificare a legilor Justiției Tudorel Toader prezintă proiectul de modificare a legilor Justiției - Conține video

radiojurnal

Tudorel Toader. Foto: Arhivă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader prezintă la această oră principalele modificări a legilor Justiţiei. Între acestea, demnitarul s-a referit la majorarea vechimii necesare pentru promovare.

De exemplu, s-a propus să fie necesari 7 ani de activitate efectivă în funcţia de judecător pentru a promova în funcţie.

Aceeaşi propunere este valabilă şi în cazul procurorilor.

Potrivit unei alte prevederi, judecătorii pot participa la un concurs pentru a dobândi un grad superior, dar dacă rămân la judecătorie sau parchetul de pe lângă tribunal, vor fi plătiţi pentru activitatea efectivă.

O altă schimbare se referă la durata mandatului funcţiilor de conducere, a mai spus ministrul Tudorel Toader.

Tudorel Toader: Că e pe latură de judecători sau de procurori, în prezent mandatele sunt de trei ani. Regula în România este aceea a mandatului de patru ani şi atunci propunem ca pe viitor funcţiile de conducere să aibă un mandat de patru ani. Fac o cuvenită precizare: sunt nişte principii de rang constituţional, care spun că mandatele în curs nu pot fi afectate prin modificarea legii.

LIVE VIDEO: Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Sursa: facebook.com/ministeruljustitieiromania/


Etichete tudorel toaderministerul justitieimodificari legijudecatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live