Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Mai 2018
Vizualizari: 710
Comentează add

Ministrul Justiției a declarat că nu există decizie a Curții Constituționale care să nu fie respectată de persoane fizice sau autoritate.

Tudorel Toader: Orice decizie a CCR trebuie respectată

radiojurnal

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Foto: gov.ro.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat astăzi la sosirea la CSM că nu există decizie a Curții Constituționale care să nu fie respectată de orice persoană fizică sau autoritate.

El a spus, însă, că pînă la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii CCR privind revocarea șefei DNA, este bine să rămână în rezervă, iar fiecare să își îndeplinească obligațiile pe care le are.


Tudorel Toader: "Nu există decizie a Curții Constituționale care să nu producă efecte juridice, după cum nu există decizie a Curții Constituționale care să nu fie respecată de orice persoană fizică, orice persoană juridică, orice autoritate. Așteptăm considerentele în momentul publicării deciziei în Monitorul Oficial și atunci sigur că putem să facem mai multe aprecieri, dar, în momentul acesta, în limitele comunicatului, cred că este bine să rămânem în rezervă, iar fiecare să-și îndeplinească obligațiile pe care le are".

Curtea Constituțională a constatat ieri existența unui conflict juridic de natură constituțională între Ministrul Justiției și președintele Klaus Iohannis, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.


Etichete tudorel toadercsmccrdnamonitorul oficialklaus iohannisdnaLaura Codruța Kovesi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live