Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

24 Octombrie 2018
Vizualizari: 478
Comentează add

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat astăzi că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Tudorel Toader declanșează revocarea lui Augustin Lazăr

alina-bordeiasu

Ministrul justiției, Tudorel Toader. Foto: Agerpres.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr, după ce a prezentat raportul de evaluare a activităţii acestuia.

Ministrul justiţiei a anunţat că faptele reţinute în sarcina şefului DNA sunt în aceeaşi măsura imputabile procurorului general.

Tudorel Toader îi reproşează lui Augustin Lazăr că a generat trei conflicte juridice de natură constituţională şi a făcut acuzaţii fără precedent la adresa autorităţilor statului, ale puterii legislative şi executive.

Augustin Lazăr mai este acuzat că a contestat deciziile CCR, nu şi-a îndeplinit obiectivele asumate, a contestat legile justiţiei, după controlul de constituţionalitate, şi a încălcat legea prin semnarea unor protocoale, generând astfel premise pentru o justiţie paralelă.


Tudorel Toader: Actele şi faptele enumerate în prezentul raport, de netolerat într-un stat de drept, demonstrează că activitatea managerială a domnului Augustin Lazăr contravine obligaţiilor constituţionale şi legale. În aceste condiţii nu se mai poate susţine ocuparea în continuare şi exercitarea de către domnia sa a funcţiei de conducere din cadrul Ministerului Public. În temeiul prevederilor Art.54, aliniatul 4, coroborat cu 51, aliniatul 2, litera b, din Legea 303/2004, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, domnul Augustin Lazăr.


Etichete tudrel toaderaugustin lazarrevocareministrul de justitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live