Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Vineri, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Iunie 2018
Vizualizari: 272
Comentează add

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, spune că ceea ce face preşedintele astăzi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept.

Tudorel Toader: Cel mai periculos precedent pentru statul de drept

radiojurnal

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Foto: gov.ro.

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru elaborarea legilor justiţiei, Florin Iordache, a declarat astăzi că refuzul de a duce la îndeplinire o hotărâre a Curţii Constituţionale reprezinta motiv de suspendare din funcţie a şefului statului.

La rândul său, ministrul justiţiei, Tudorel Toader consideră că modul în care acţionează preşedintele Klaus Iohannis reprezintă cel mai periculos precedent pentru statul de drept, după decizia Curţii Constituţionale care îi cere şefului statului să o revoce pe şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi.

În opinia lui, se va ajunge la un diferend între puterile statului, care vor trebui să găsească soluţii de rezolvare, a spus Tudorel Toader.

Tudorel Toader: Din lunga mea experienţă în sistemul judiciar, cred că ceea ce face preşedintele astăzi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept.

Este cel mai periculos precedent, pentru că este prima dată când un demnitar de rang înalt, să nu spun la cel mai înalt nivel, pune în discuţie respectarea şi aplicarea Legii fundamentale, aplicarea şi respectarea unei decizii a Curţii Constituţionale.

Vă reamintesc, Klaus Iohannis a anunţat că nu a luat încă o decizie în privinţa revocării şefei DNA, consiedrând că motivarae Curţii Constituţionale nu este suficient de clară.

Şeful statului şi-ar dori discuţii cu toţi actorii interesaţi despre noi mecanisme care să garanteze menţinerea valorilor democratice.


Etichete Tudorel ToaderKlaus Iohannisprecedent periculos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live