Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

29 Noiembrie 2015
Vizualizari: 926
Comentează add

Trupul pilotului rus care a fost ucis atunci când aparatul său a fost doborât de aviaţia turcă a fost transportat din Siria în Turcia, urmând a fi predat Rusiei.

Trupul pilotului avionului doborât de aviația turcă va fi predat Rusiei

catalin-gombos

Su - 24. Foto: de.wikipedia.org

Trupul pilotului rus care a fost ucis atunci când aparatul său a fost doborât de aviaţia turcă a fost transportat din Siria în Turcia, urmând a fi predat Rusiei, a declarat, astăzi, premierul de la Ankara, Ahmet Davutoglu.

Incidentul a dus la tensionarea relaţiilor dintre Moscova şi Ankara, iar liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a semnat ieri, ca răspuns, un decret prin care Turciei îi sunt impuse o serie de sancţiuni economice.

Potrivit Reuters, Ahmet Davutoglu a declarat astăzi că, dat fiind că în Siria operează mai multe coaliţii care au obiective diferite, dacă acestea nu vor face schimb de informaţii şi nu se vor coordona, este posibil să aibă loc şi alte incidente similare.

O coaliţie coordonată de Statele Unite bombardează poziţii ale Statului Islamic din Siria, însă membrii săi vor ca preşedintele ţării, Bashar al-Assad, să renunţe la putere.

Rusia şi Iranul, pe de altă parte, sprijină regimul Assad, iar Moscova poartă propria campanie aeriană în Siria, ţintele sale fiind atât gruparea jihadistă cât şi rebelii moderaţi. 


Etichete trupul pilotului avionului doborât de aviația turcăRusiaAhmet Davutoglusancţiuni economice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live