Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

23 Octombrie 2019
Vizualizari: 765
Comentează add

Ankara a transmis astăzi că va conta pe Rusia pentru respectarea acordului, întrucât nu are încredere în regimul de la Damasc.

Trupele rusești și siriene se pregătesc de misiuni comune la graniţa Siriei

alexandru-beleavski

 Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.       Foto: Arhivă.

Trupele rusești și siriene se pregătesc de misiuni comune de patrulare la frontiera Siriei cu Turcia, pentru a se asigura de îndepărtarea kurzilor sirieni și a armelor acestora din zona tampon, dorită de Ankara, în schimbul renunțării la ofensiva militară.

În conformitate cu memorandumul semnat ieri, la Soci, de președinții Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdoğan, poliția militară rusă a început să ocupe poziții în nordul Siriei, la frontiera cu Turcia și la granița zonei de securitate turce pe teritoriul sirian.

La ora 12, coloane de mașini blindate rusești au trecut fluviul Eufrat, ajungând în orașul de frontieră Kobani sau sau Ain al-Arab, la nord-est de Manbij.

Militarii ruși vor ajuta la retragerea formațiunilor înarmate kurde, la o distanță de 30 de kilometri de granița cu Turcia, cum prevede memorandumul. Retragerea acestora va trebui finalizată în termen de 150 de ore, cu începere de astăzi, ora 12.

Subunități ale poliției militare ruse și a armatei turce vor patrula frontiera Siriei cu Turcia, în două zone cu lățimea de 10 kilometri, la est și vest de zona de 32 de kilometri lățime controlată de armata turcă pe teritoriul sirian. Conform hărții publicate astăzi de Ministerul rus de Externe, în zona de 10 kilometri de-a lungul frontierei Siriei cu Turcia figurează și 15 posturi grănicerești siriene.

Ankara a transmis astăzi că va conta pe Rusia pentru respectarea acordului, întrucât nu are încredere în regimul de la Damasc.


Etichete Vladimir PutinRecep Tayyip ErdoğanTurciaSiriakurziKobani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live