Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

1 Aprilie 2022
Vizualizari: 411
Comentează add

Primarul orașului Cernihiv din nordul Ucrainei a anunțat că trupele ruse au bombardat vineri spitalul orășenesc și au distrus complet secția de oncologie.

"Trupele ruse au bombardat spitalul din Cernihiv"

cristina-grecu

Oraşul ucrainean Mariupol este ţinta atacurilor ruseşti de mai multe săptămâni. Arhivă Foto: AFP PHOTO / Satellite image ©2022 Maxar Technologies

Primarul orașului Cernihiv din nordul Ucrainei a anunțat că trupele ruse au bombardat vineri spitalul orășenesc și au distrus complet secția de oncologie, iar asta la câteva zile după ce Rusia a anunțase că își va reduce atacurile în zonă.

Cu toate acestea, armata ucraineană spune că a recâștigat controlul asupra a 20 de localități. Cristina Grecu a urmărit subiectul.

Trei persoane au suferit răni grave în bombardamentul asupra spitalului din Cernihiv, a declarat pentru CNN primarul orașului.

El a semnalat și instalarea unei crize umanitare în localitate, deoarece este întreruptă furnizarea de apă și de curent electric, iar într-o săptămână orașul va rămâne fără alimente și medicamente.

Rușii și ucrainenii au din nou azi negocieri de pace, în format video, după două zile de discuții față în față la Istanbul care, potrivit părții ucrainene, ar fi dus la o mai bună înțelegere a cerințelor reciproce.

Şeful delegației Kievului a declarat că într-o săptămână ar trebui să fie gata un pachet de documente care să fie discutat direct de preşedinţii celor două state, după care mandatul negociatorilor ucraineni se va încheia.

Negocierile de azi sunt însă umbrite de acuzațiile Rusiei în ce privește implicarea aviației ucrainene în bombardarea unui depozit de petrol de pe teritoriul Rusiei. Ministerul ucrainean al Apărării respinge acuzațiile.


Etichete ucrainabombardamentespitalrusiaarmata rusacernihivatacuriinvaziecriza umanitara(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live