Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 August 2021
Vizualizari: 563
Comentează add

Trupe americane şi britanice urmează să ajute evacuarea civililor din Afganistan, pe fondul avansului rapid al talibanilor.

Trupe americane şi britanice vor ajuta evacuarea civililor din Afganistan

florin-lepadatu

Foto: www.facebook.com/usforces.afghanistan/

Statele Unite şi Marea Britanie au declarat joi că vor trimite mii de militari în Afganistan pentru a proteja şi ajuta civilii, în contextul în care talibanii au obţinut cele mai importante două victorii de la începerea ofensivei, în luna mai.

Ca reacţie faţă de avansul rapid şi violent al militanţilor, care continuă să slăbească controlul guvernului afgan asupra ţării, Pentagonul a declarat că va trimite temporar aproximativ 3.000 de militari în următoarele 48 de ore, pentru a evacua personalul diplomatic din ambasada americană la Kabul.

Marea Britanie a declarat că va detaşa aproximativ 600 de militari pentru a ajuta cetăţenii britanici şi un translator local să iasă din ţară.

Deşi nu este neobişnuit ca armata americană să trimită trupe pentru a evacua persoanlul din zonele de luptă, întăririle vor ajunge la numai câteva săptămâni de la plecarea ultimelor forţe internaţionale, conduse de SUA, care au avut un rol esenţial în păstrarea securităţii  în ţară.

În acelaşi timp, la sud şi vest de Kabul, cel de-al doilea şi cel de al treilea oraş al ţării, ca dimensiuni, erau pe punctul de a fi capturate de talibani, relatează REUTERS citată de RADOR.


Etichete militarisuaafganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live