Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simina Botar

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 343
Comentează add

Donald Trump şi Greta Thunberg s-au confruntat pe tema schimbărilor climatice, cu ocazia Forumului Economic de la Davos.

Trump: Trebuie să îi respingem pe profeţii de serviciu ai Apocalipsei

simina-botar

US president Donald Trump delivers a speech at the Congres center during the World Economic Forum (WEF) annual meeting in Davos, on January 21, 2020. Fabrice COFFRINI / AFP

Preşedintele american Donald Trump şi tânăra militantă suedeză pentru mediu, Greta Thunberg, s-au confruntat pe tema schimbărilor climatice, cu ocazia Forumului Economic de la Davos, care şi-a început ieri dezbaterile.

În timp ce tradiţionalul raport anual cu ameninţări globale, publicat cu acest prilej, pune pe primul loc modificările legate de climă, şeful Casei Albe a trecut încălzirea globală pe lista predicţiilor care nu s-ar fi confirmat în ultimele decenii.

Președintele SUA, Donald Trump, a folosit argumentele campaniilor duse în trecut la nivel mondial. "Ni s-a prezis criza suprapopulării în 1960, foametea în masă în anii '70 și epuizarea rezervelor de petrol în anii '90. Nu vom permite unor socialişti radicali să ne distrugă economia, să ducă de râpă țara sau să ducă la eradicarea libertății" - a spus Donald Trump.

"Nu e momentul pentru pesimism, e timpul pentru optimism. Pentru a cuprinde posibilitățile pe care le oferă ziua de mâine trebuie să respingem perenii profeţi ai Zilei de Apoi și prezicerile unei apocalipse iminente".

Replica a venit de la Greta Thunberg, care a predat categoric pentru sistarea oricăror investiții în combustibil fosil, a subvențiilor pentru acești combustibili și chiar renunțarea la investițiile în derulare.

"Ca să fie clar: nu avem nevoie de o economie cu emisii de carbon reduse, nu trebuie să reducem emisiile de carbon, trebuie să le sistăm. Aici nu vorbim de stânga sau de dreapta, nu ne pasă câtuși de puțin de politica voastră de partid. Din perspectiva sustenabilității, dreapta, stânga, centrul, toți au eșuat și ajung din nou la concluzia că lumea noastră de astăzi e în flăcări", a spus Greta Thunberg.

Ca în fiecare an, Forumul Economic de la Davos alege câteva teme principale. Anul acesta sunt 7: economii mai echitabile, business mai bun, un viitor mai sănătos viitorul locurilor de muncă, tehnica pentru binele omenirii și cum să salvăm planeta.


Etichete trumpgretaschimbariclimaticedavos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live