Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

8 Iunie 2018
Vizualizari: 401
Comentează add

Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar putea fi invitat la Casa Albă în cazul în care summitul din Singapore va fi un succes, a declarat preşedintele american Donald Trump.

Trump: Kim Jong-un ar putea fi invitat la Casa Albă

doina-saiciuc

Donald Trump și Kim Jong Un. Foto: AP/Agerpres.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar putea fi invitat la Casa Albă în cazul în care summitul din Singapore va fi un succes, a declarat preşedintele american Donald Trump.

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul japonez Shinzo Abe, Trump a mai spus că speră să ajungă la un acord cu Kim privind semnarea unui tratat de pace care să pună capăt oficial războiului din anii '50 din Peninsula Coreeană.

Pe de altă parte Trump a avertizat şi că ar putea să părăsească summitul în cazul în care negocierile nu vor da rezultate.

În întâlnirea din Biroul Oval cu prim ministrul japonez Abe, preşedintele Trump s-a declarat foarte bine pregătit pentru summitul care va avea loc la 12 iunie în Singapore.

Donald Trump: Cred că sunt foarte bine pregătit pentru summit. Nu cred că trebuie să mă pregătesc foarte mult. Este vorba despre atitudine; nu este vorba despre pregătire, este vorba dacă lucrul se doreşte să fie realizat şi o vom şti foarte rapid. Este mult mai mult decât oportunitatea de a face o fotografie, nu este un proces, nu este vorba doar despre o întâlnire - ar fi minunat dacă ar fi doar una. Nu va fi o şansă de a face o fotografie, vom începe cel puţin cu a lansa poate o relaţie bună, ceea ce este foarte important când este vorba despre a încheia un acord. Coreea de Nord trebuie să se denuclearizeze. Dacă nu se denuclearizează, nu va fi acceptabil. Nu putem ridica sancţiunile, sunt extraordinar de puternice. Aş fi putut adăuga mult mai multe, dar am ales să nu o fac, dar s-ar putea întâmpla.


Etichete donald trumpkim jong-uncasa albasummit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live