Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

6 Octombrie 2014
Vizualizari: 1010
Comentează add

Comunicat Radio România: O nouă ediţie a Stagiunii de Jazz, organizată de RRCşi Orchestrele şi Corurile Radio, începe pe 8 octombrie, la ora 19:00 la Teatrul Act din Bucureşti.

Tribute Horace Silver la Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act

radio-romania

O nouă ediţie a Stagiunii de Jazz, organizată de Radio România Cultural şi Orchestrele şi Corurile Radio, începe pe 8 octombrie, la ora 19:00, în acelaşi spaţiu: Teatrul Act din Bucureşti.

Va fi o serie de concerte centrată pe teme atractive, cu trimiteri precise la istoria jazz-ului universal, cu un parcurs stilistic variat, urmat de membrii permanenţi ai stagiunii (George Natsis – pian, Adrian Mircea Flautistu – contrabas şi Vlad Popescu – baterie).

Uvertura stagiunii este dedicată unui „artizan suprem” al jazz-ului, un muzician trecut de curând în eternitate, pe 18 iunie 2014.

Pianistul şi compozitorul american Horace Silver, un titan al jazz-ului contemporan, pionier al hard-bopului pe care l-a înnobilat cu propriile reflexe native, portughezo-africane (tatăl său provine din Insula Capul Verde).

Horace Silver a creat alternativa langurosului jazz cool, la modă în frunte cu Miles Davis, şi a adus mai multă consistenţă melodică împrumuturilor din muzica latino.

Surprinzătoarea muzică a lui Horace Silver, în varianta de cvartet, cu trompetistul Sebastian Burneci invitat, se va auzi miercuri, 8 octombrie, de la ora 19:00, la obişnuita adresă a Stagiunii de Jazz organizată de Radio România Cultural şi Orchestrele şi Corurile Radio: Teatrul Act, de pe Calea Victorie nr. 126.


Etichete Radio RomâniaRRCOrchestreTeatru Actmuzicăjazzstagiunecompozitori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live