Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Noiembrie 2020
Vizualizari: 213
Comentează add

Tribunalul București a anunțat că amână din nou pentru 22 ianuarie cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor șefi ai Jandarmeriei în dosarul "10 august".

Tribunalul amână cererea DIICOT de redeschidere a dosarului "10 august"

radiojurnal

Foto: Agerpres.

Cu puțin timp în urmă, Tribunalul București a anunțat că amână din nou pentru 22 ianuarie cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor șefi ai Jandarmeriei în dosarul "10 august".

Judecătorii au mai amânat o dată discutarea acestui caz și până să ajungă la Tribunalul București solicitarea de redeschidere a dosarului a trecut pe la mai multe instanțe, care şi-au declinat însă competența.

Redeschiderea anchetei a fost decisă de fosta șefa DIICOT, Georgiana Hosu, care a infirmat parțial în august, la doi ani de la evenimente, a soluției de clasare a dosarului dată de procurorul care se ocupă de caz. Georgiana Hosu a explicat că procurorul de caz nu a readministrat probele strânse de Parchetul Militar și nici nu a reaudiat suspecții, victimele și martorii. În plus, șefii Jandarmeriei nu au vrut să dea declarații atunci când a fost chemați la Parchetul Militar, însă ei trebuiau citați și la DIICOT, după preluarea dosarului de la procurorii militari.

Dacă decizia de redeschidere a anchetei va fi confirmată de un judecător, procurorii vor reîncepe urmărirea penală față de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurențiu Cazan, fost director al Direcției Generale de Jandarmi București, colonelul Cătălin Sindile, fost șef al Jandarmeriei Române, și comisarul șef de poliţie, Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relația cu prefecții.

Aceștia vor fi cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, participație improprie la purtare abuzivă și participație improprie la fals intelectual.

(RS)


Etichete 10 augustjandarmerietribunaldiicot(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live