Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

16 Aprilie 2018
Vizualizari: 466
Comentează add

Necesitatea înfiinţării în România a unor tribunale pentru minori şi familie a fost tema unei dezbateri care a avut loc la Parlament.

Tribunale pentru minori şi familii

petruta-dinu

Necesitatea înfiinţării în România a unor tribunale pentru minori şi familie a fost tema unei dezbateri care a avut loc, astăzi, la Parlament.

Evenimentul a fost organizat de Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, în colaborare cu Reţeaua pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei împotriva Femeilor.

Reporter: Petruţa Dinu - Deputatul PNL, Adriana Săftoiu, susţine că înfiinţarea de tribunale pentru minori şi familie este necesară, pentru că în România s-a constatat o creştere a numarului de cazuri de violenţă domestică.

Adriana Săftoiu: Avem în momentul de faţă doar Tribunalul de la Braşov şi, din păcate, Ministerul Justiţiei se pare că are intenţia să îl desfiinţeze şi pe acesta, spunând că nu sunt suficiente dosare. Mi se pare grav să judeci violenţa domestică în funcţie de volum şi nu în funcţie de gravitatea acestor acte şi în funcţie de impactul pe care îl au.

Ea mai spune că aceste tribunale ar putea prelua emiterea ordinelor de protecţie care ar fi rezolvate mai rapid.

Ideea este susţinută şi de oamenii din sistem, care spun că nu volumul dosarelor trebuie să decidă înfiinţarea lor.

Laura Radu, preşedintele Tribunalului Bucureşti: Legislaţia, care în momentul de faţă este în vigoare, ar putea să fie practic pusă în aplicare astfel încât victimele violenţei domestice să aibă un răspuns din partea autorităţilor în timp util. În momentul în care am avea instanţe specializate în această materie, atunci toată procedura ar fi mult mai compactă.


Etichete Necesitatea înfiinţăriiRomâniatribunale pentru minori şi familieparlamentcomisia pentru drepturile omului camera deputatiloradriana saftoiupnllaura radutribunalul bucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live