Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

4 Iulie 2014
Vizualizari: 2377
Comentează add

Reprezentanţii CFR anunţau de dimineaţă un timp record de două ore pentru o astfel de călătorie şi o viteză care poate atinge în trafic până la 160 km/oră.

Trenuri rapide spre Litoral

mona-constantinescu-constanta

Trenuri rapide spre litoral. Foto: Alex Lancuzov.

Primul tren din cele patru introduse astăzi de Compania Naţională de Căi Ferate pe ruta Bucureşti-Constanţa a ajuns la destinaţie.

Reprezentanţii CFR anunţau de dimineaţă un timp record de două ore pentru o astfel de călătorie şi o viteză care poate atinge în trafic până la 160 km/oră.

Infrastructura modernizată, restricţiile eliminate şi locomotivele performante sunt condiţiile respectării acestor principii.

Puţine persoane au ales să călătorească însă spre Constanţa cu acest prim tren rapid.  eporter: Un moment istoric pentru transportul feroviar din România. Primul Tren al Soarelui a parcurs astăzi în mai puţin de două ore distanţa dintre Bucureşti şi Constanţa.Foto: Alex Lancuzov.

"Tarifele pentru călătoria cu aceste trenuri corespund rangului interreggio: 62 pentru clasa a II-a şi 92 pentru clasa I" spune  Dragoş Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: .

Călătorii care au ajuns astăzi cu acest tren la Constanţa sunt mulţumiţi atât de timpul scurt făcut până la destinaţie, dar şi de condiţiile de transport. 

Cele patru Trenuri ale Soarelui sunt introduse suplimentar pe perioada sezonului estival, însă din toamnă, când se va reveni la circulaţia normală, toate trenurile de pe ruta Bucureşti-Constanţa vor circula cu viteză mărită.
 


Etichete Ştiri sud-esttrenrapidCFRestivalvitezălitoralBucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live