Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

16 Septembrie 2020
Vizualizari: 376
Comentează add

Trenul direct Gara de Nord–Otopeni va circula la o cadență de 50 de minute!

alex-lancuzov

 Foto: Arhivă/ Petrut Hirtescu.

Linia de tren dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni ar putea fi deschisă din 12 decembrie atunci când intră în vigoare Noul Mers al Trenurilor însă garniturile vor avea o cadență de 50 de minute, a anunțat astăzi, în Gara de Nord, directorul general al Companiei CFR Călători, Dan Costescu. 

Deocamdată nu se poate asigura un interval de succedare mai mic între automotoare și nici nu s-a decis dacă linia va fi deservită exclusiv de CFR Călători sau vor intra și operatori privați.
 
Dan Costescu : ,,Cum ne-am pregătit ? Suntem de luni de zile în legătură cu colegii de la Compania CFR Infrastructură (responsabilă de această investiție), am studiat graficele de lucru, se estima o cadență de 30 de minute dar din analiza lor a reieșit că, în acest moment, ar fi posibilă o cadență de 50 de minute pentru că sunt și alte trenuri.

Dacă nu ar fi cel de Galați am putea ajunge la doar 30 de minute.

Materialul rulant este, de asemenea pregătit. Pentru intervalul care ni se oferă de către Infrastructură este suficient un singur automotor- Desiro – cu o capacitate cuprinsă între 70 și 110 călători. Ministerul Transporturilor decide cine va opera pe această linie”...a explicat, Costescu.” 
 
Proiectul pentru trenul direct spre Aeroportul Otopeni constă în construirea liniei de 3 kilometri până la terminalul ,,Sosiri” iar lucrările începute anul trecut aveau termen inițial de finalizare luna august. Lucrările ajunse acum la un stadiu fizic de execuție de 97 % costă 400 de milioane de lei, finanțare europeană.
 
(PH)
 

Etichete Gara de Nord–Otopenitrencale ferataaeroport(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live