Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 478
Comentează add

Mâine dimineață la ora 10:08 trenul va ajunge în gara Brașov, după care va pleca spre Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Curtici.

Trenul Connecting Europe Express a ajuns în Gara de Nord din București Trenul Connecting Europe Express a ajuns în Gara de Nord din București - Conține video

radiojurnal

  FOTO: connectingeuropeexpress.eu

 Trenul Connecting Europe Express, un tren special creat cu prilejul Anului European al Căilor Ferate, a ajuns în Gara de Nord din București,
 
Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a explicat că este un experiment care vrea să ilustreze nu numai avantajele transportului feroviar, ci și obstacolele pe care trebuie să le depășim pentru a avea un spațiu unic feroviar european.
 
Adina Vălean: Agenda europeană în privinţa căilor ferate este ambiţioasă. Această agendă este discutată cu ocazia mai multor conferințe care sunt organizate de-a lungul parcursului acestui tren în diferite orașe europene. La Lisabona, de exemplu, am vorbit despre conectarea prin trenuri de mare viteză a capitalelor europene; la București finanțarea proiectelor de infrastructură feroviară; la Berlin, mai târziu, vom prezenta concluziile unui studiu despre trenurile de mare distanță; iar la Badenburg tema noastră este cum putem face transportul de marfă pe calea ferată mai atractiv pentru companii.
 
Mâine dimineață la ora 10:08 trenul va ajunge în gara Brașov, după care va pleca spre Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Curtici. Garnitura va opri în peste 100 de localități din 26 de țări, în cursul călătoriei sale de cinci săptămâni, înainte de a ajunge la Paris pe 7 octombrie.


Etichete trenConnecting Europe ExpressAdina Vălean(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live