Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

22 Octombrie 2013
Vizualizari: 1179
Comentează add

Conform primelor informaţii, atentatul a fost comis de Naida Ahiyalova. Ea aderase la Wahhabism, o formă radicală a islamului şi se ocupa de recrutarea de noi membri.

Trei zile de doliu în urma atentatului din Volgograd

alexandru-beleavski-moscova

Autobuzul în care s-a produs explozia în oraşul Volgograd din sudul Rusiei. Foto: Russia Today.

În regiunea Volgograd din Federaţia Rusă au fost decretate, începând de marţi, trei zile de doliu, în memoria victimelor atentatului sinucigaş, comis de o femeie, într-un autobuz, în oraşul de reşedinţă.

Şase persoane au fost ucise şi alte 37, rănite în atentat, primul de acest gen care are loc în afara Caucazului în ultimii ani.  

Conform informaţiilor preliminare, atentatul a fost comis de Naida Ahiyalova, în vârstă de 30 de ani, originară din Republica Daghestan, din Caucazul de Nord, ale cărei acte au fost găsite la locul exploziei.

Despre aceasta se ştia că a plecat de acasă, în urmă cu 10 ani, aderând la Wahhabism, o formă radicală a islamului, practicat în zonă şi ca membră a grupărilor islamiste din regiune, se ocupa de recrutarea de noi membri.

Între aceştia se numără şi un etnic rus, Dmitri Sokolov, dintr-o suburbie a Moscovei, cu 10 ani mai tânăr decât ea, care a devenit soţul ei.

Convertit la Islam şi fugit de acasă, anul trecut, el a devenit unul din cei mai căutaţi terorişti din gruparea din Mahacikala, capitala Daghestanului, ca specialist în confecţionarea de bombe artizanale.

Atentatul de la Volgograd este primul atentat sinucigaş, comis în ultima perioadă, în afara regiunii Caucazului de Nord.

Ca urmare a atentatului, la Volgograd a fost introdus, pentru 15 zile, codul galben de pericol terorist sporit.
 


Etichete atentatRusiaCaucazVolgogradislamismvictimeexplozieautobuzterorism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live