Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Breazu

9 August 2009
Vizualizari: 1055
Comentează add

În noaptea de sâmbătă spre duminică, trei tineri israelieni au fost recuperaţi de pe munte de către salvamontiştii din Zărneşti, dupa ce se rătăciseră în masivul Piatra Craiului.

Trei tineri israelieni au fost recuperaţi de pe munte

mihaela-breazu

Cei trei, doi în vârsta de 17 ani şi unul de 18 ani, au pornit sâmbătă dimineaţă de la Cabana Curmatura spre creasta Petrei Craiului, intenţionând ca la coborâre să abordeze un traseu diferit de cel de la urcare. Din cauza lipsei de experienţă, la un moment dat, în timpul coborârii, cei trei tineri au parasit drumul marcat şi au ajuns într-o zonă deosebit de periculoasă, cu foarte multe săritoare (rupturi de pantă).

"Au depaşit câteva din aceste săritoare, dupa care, din cauza dificultăţii traseului, s-au oprit şi şi-au sunat parinţii în Israel. Tatăl unuia dintre tineri a alertat autoritaţile şi am început intervenţia. Din cauză că nu cunoşteau zona, a trebuit să încercăm să aflăm ce fel de marcaj avea traseul pe care l-au părăsit pentru a-i putea localiza. După localizare am ajuns la ei şi am început coborârea. În jurul orei 1.00, am reuşit să-i coborâm teferi de pe munte. Dificultatea misiunii a constat în faptul că, având de-a face cu turisti neexperimentaţi, care aveau la ei bagaje foarte voluminoase şi grele, a fost nevoie ca în fiecare clipa să-i asigurăm pentru a-i putea aduce teferi la poalele muntelui", a declarat Ioan Pivoda, şeful echipei Salvamont Zărneşti.

Acesta a precizat că, atunci când salvatorii au ajuns la ei, tinerii erau epuizaţi fizic, din cauza efortului depus pe un traseu foarte dificil şi din cauza greutăţii bagajelor, dar erau şi destul de speriaţi. Cu toate acestea, tinerii le-au spus salvamontiştilor că, deşi aceasta a fost prima lor experienţă montană, nu va fi şi ultima.
           
 


Etichete Piatra Craiuluisalvamontiştimunte

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live