Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Cristea

20 Martie 2019
Vizualizari: 414
Comentează add

Senatul a adoptat trei propuneri legislative privind aprobarea obiectivelor de investiţii.

Trei propuneri de investiții pentru autostrăzi, aprobate în Senat

alexandra-cristea

Foto: Agerpres.

În Parlament, Senatul a adoptat astăzi, în calitate de primă cameră sesizată, trei propuneri legislative privind aprobarea obiectivelor de investiţii, autostrada Bucureşti - Braşov, autostrada Braşov - Bacău şi autostrada Nordului.

Documentele, care primiseră raporturi de respingere în comisia de specialitate, au întrunit voturile necesare adoptării din partea tuturor grupurilor parlamentare. Senatorul PSD Titus Corlăţean.

Titus Corlăţean: Grupul senatorial PSD a votat pentru această inițiativă legislativă, pentru că într-adevăr autostrăzile sunt o prioritate pentru statul român. E și un semnal politic pe care îl transmitem, da, noi suntem serioși şi, în ciuda obstacolelor, continuitatea în proiecte - indiferent de guvernare - legate de dezvoltarea infrastructurii mari în România este o condiție esențială pentru dezvoltarea acestei țări, dacă vorbim între oameni serioşi. Dacă nu, facem fake news-uri în continuare și ne războim și nu câștigă nimeni nimic.

La rândul său, senatorul USR Mihai Goţiu a salutat întoarcerea votului din comisia de specialitate.

Mihai Goţiu: Mă bucur că astăzi văd o frenezie de a întoarce votul din comisii și pe această cale vreau să îl felicit pe antreprenorul din Moldova care a luat această inițiativă și căruia trebuie să îi mulțumim pentru votul de astăzi, dar să știți că dacă și cu acestea autostrăzi se va întâmpla tot ceea ce s-a întâmplat cu autostrada Transilvania, veți primi în continuare același feedback pe care l-ați primit și săptămâna trecută și îl veți primi direct la vot. Evident, USR a votat împotriva raportului de respingere și pentru această lege.

Cele trei obiective ar urma să fie finanţate din bugetul Ministerului Transporturilor, dar şi din fonduri europene aferente exerciţiului financiar 2019-2024.

Termenul de execuţie al celor trei autostrăzi este de la trei la cinci ani, din momentul intrării în vigoare a actelor normative. Documentele merg acum la Camera Deputaţilor, care este for decizional, transmite redactorul nostru Alexandra Cristea.


Etichete autostrăzisenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live