Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 18 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iunie 2017
Vizualizari: 954
Comentează add

Şeful Poliţiei Locale Bucureşti: Noi nu am folosit forţa, dar am încercat să vorbim, să fim negociatori şi să încercăm prin orice mijloc să nu le permitem accesul în sală.

Trei poliţişti locali, "răniţi într-un scandal la Primăria Capitalei"

radiojurnal

Foto: facebook.com/pg/politialocalabucuresti.

Trei poliţişti locali au fost răniţi, astăzi, în timpul unui scandal declanşat la Primăria capitalei, când mai mulţi cetăţeni au încercat să pătrundă cu forţa în sala în care avea loc şedinţa Consiliului General.

Oamenii spun că, deşi au depus din timp cereri pentru a participa la şedinţă şi a depune amendamente la unele proiecte de pe ordinea de zi, le-a fost refuzat accesul în sală, pe motiv că locurile sunt deja ocupate:

-: Conform regulamentului, se face o cerere.

-: Am făcut cerere şi am fost ţinuţi o oră la uşă, iar aici am fost bruscaţi.

-: Nu poţi printr-un regulament să încalci nişte drepturi. Regulamentele organizează anumite chestiuni administrative.

-: Nu avem nicio explicaţie oficială. (...)

Realizator: Şeful Poliţiei Locale Bucureşti, Ştefan Vasâi, susţine că persoanele respective nu se aflau pe lista de participanţi, motiv pentru care nu le putea permite să intre la şedinţă:

Ştefan Vasâi: Sunt trei colegi care au suferit afecţiuni. Nu ştiu ce răni au. Dacă au plecat pentru primul ajutor cu SMURD-ul, înseamnă că rănile sunt grave sau pentru a li se acorda primele îngrijiri medicale. Vă daţi seama, stres, condiţiile grele la care au făcut faţă. Noi nu am folosit forţa, dar am încercat să vorbim, să fim negociatori şi să încercăm prin orice mijloc să nu le permitem accesul în sală.

Realizator: Potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului General al Capitalei, orice persoană fizică sau juridică poate solicita să participe la şedinţele acestuia, depunând o cerere scrisă în acest sens cu cel târziu două zile înainte.


Etichete politisti localiranitiprimaria capitaleisedintaconsiliul generalcetateniamendamentesmurd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live