Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Decembrie 2017
Vizualizari: 667
Comentează add

Trei militari români răniţi în timpul misiunilor din Irak şi Afganistan au primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei

Trei militari români au primit titlul de cetățean de onoare al Capitalei

radiojurnal

Trei militari români răniţi în timpul misiunilor din Irak şi Afganistan au primit astăzi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei.

Colonelul în retragere Dorin Petruţ, plutonierul major în retragere Daniel Porumb şi caporalul Eugen Valentin Pătru au fost decoraţi de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Colonelul în retragere Dorin Petruţ a fost rănit în 2007.

El i-a salvat viaţa colegului său, un colonel britanic, protejându-l cu propriul corp în timpul unei misiuni NATO în Irak.

Tot în acelaşi an, Daniel Porumb a fost implicat într-un incident în urma căruia a fost grav rănit împreună cu alţi trei militari, tot în Irak.

Caporalul Eugen Valentin Pătru a fost rănit în Afganistan, în 2014, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul capcană, încărcat cu exploziv.

La ceremonia de astăzi au mai participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul apărării, Mihai Fifor şi ministrul apărării din Republica Moldova


Etichete militari romani raniticetateni de onoarebucurestiprimariegabriela fireamapn

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live