Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 15 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

28 Februarie 2019
Vizualizari: 446
Comentează add

Cei trei militari care au plecat din Galaţi în alergare pentru susţinerea unei campanii umanitare au ajuns la Bucureşti.

Trei militari aleargă pentru susținerea unei campanii umanitare

catalin-purcaru

Cei trei militari care au plecat acum două zile din Galaţi în alergare pentru susţinerea unei campanii umanitare au ajuns la Bucureşti.

Ei au parcurs 260 km în alergare pentru a atrage atenţia asupra persoanelor care luptă cu afecţiuni foarte grave şi au o şansă reală la viaţă doar printr-un sprijin financiar consistent.


Laurenţiu Cobzaru, Costel Mazalu şi Petronela Lungu au luat startul în urmă cu două zile din Galaţi. 260 km au alergat pentru a atrage atenţia asupra suferinţelor pe care le trăiesc o fetiţă de opt ani, o adolescentă şi doi militari care se lupă cu afecţiuni foarte grave.

Pe traseu s-au alăturat şi alţi alergători, inclusiv un grup de militari ai echipei INVICTUS ce au reprezentat România la Jocurile Paralimpice de la Toronto şi Sydney.

Maratoniştii au purtat un drapel naţional inscripţionat cu siglele "Galaţi", "Protecţia Civilă" şi "Bucureşti", care la sosire a fost oferit ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş.


Gabriel Leş: Ei au atras atenţia întregii societăţi că cei aflaţi în suferinţă nu sunt singuri, că au şi ei, la fel ca noi toţi, dreptul la viaţă.


Reporter: Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a amintit la rândul său că astăzi este Ziua protecţiei civile.


Raed Arafat: Dumneavoastră aţi atras atenţia opiniei publice asupra unor cazuri umanitare care trebuie rezolvate, iar acest lucru este un gest de a salva vieţi.


Reporter: La finalul ceremoniei maratonişii au primit diplome de excelenţă din partea Ministerului Apărării Naţionale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerului de Interne


Etichete militariinvictusmapnisugabriel lesraed arafatgalati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live