Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

7 August 2020
Vizualizari: 1176
Comentează add

3 milioane de euro pentru proiectul de conservare și restaurare a cetății dacice de la Sarmizegetusa.

Trei milioane de euro pentru cetatea Sarmizegetusa

ilie-pintea

Cetatea Sarmizegetusa. Foto: Arhivă/Ilie Pintea.

Proiectul de conservare și restaurare a cetății dacice de la Sarmizegetusa va beneficia de finanțare atât printr-un program în valoare de 2 milioane de euro al Ministerului Culturii, cât și prin fondurile autorităților județene din Hunedoara.

Situl aflat în patrimoniul UNESCO a fost vizitat astăzi de ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu.

Proiectul, care se numește "Capitala Daciei, muzeu viu al patrimoniului cultural european", își propune să conserve și să restaureze mai multe porțiuni ale sitului arheologic, inclusiv fortificația și portalul de intrare în cetate, iar lucrările vor începe chiar în această toamnă. Prezent pentru prima dată la Sarmizegetusa Regia, ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, a apreciat colaborarea dintre autoritățile centrale și cele județene pentru conservarea patrimoniului.

Bogdan Gheorghiu: Prin programul RO-CULTURA, program al Ministerului Culturii, beneficiază de 2 milioane de euro, dar și Consiliul Județean Hunedoara contribuie cu 1 milion de euro. Iată că așa trebuie lucrat pentru interesul cultural național. Într-adevăr, sunt oameni profesioniști care se ocupă de acest proiect. Se lucrează cu Universitatea din Oslo.

Cetățile dacice din Munții Orăștiei și în special Sarmizegetusa Regia reprezintă unul dintre punctele de atracție turistică ale județului, iar administrația din Hunedoara le-a inclus în strategia de dezvoltare pe termen lung a regiunii.


Etichete (ii)Sarmizegetusafonduri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live