Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

22 Mai 2017
Vizualizari: 3138
Comentează add

Cea de-a doua etapă a circuitului European Grand Prix la Tir cu Arcul s-a încheiat duminică în cadrul complexului sportiv al CSA Steaua din Bulevardul Ghencea.

Trei medalii pentru România la competiţia de la Bucureşti

bogdan-predescu

  Foto: FRTA

România a adunat în cele din urmă trei medalii, toate la arc compound şi toate în probele pe echipe în cadrul circuitului European Grand Prix la Tir cu Arcul. 
 
 
În premieră însă în cadrul unei etape de Grand Prix a fost consemnată o victorie românească, şi asta datorită echipei masculine de arc compound care a câştigat finala în faţa Italiei. Formaţia noastră a fost alcătuită din Ovidiu ACHILIE, Gigi PUSCA şi Marius VLAD. 
 
 
Alte prezenţe pe podium pentru noi am consemnat la echipe feminin arc compound – bronz prin Codruţa ANGELESCU, Claudia Daniela CRISTESCU şi Anca DANILEŢ, dar şi prin echipa mixtă de arc compound – tot bronz în componenţa Claudia Daniela CRISTESCU şi Ovidiu ACHILIE.
 
 
Din păcate Gerard DUMITRAŞCU a pierdut meciul pentru medalia de bronz cu italianul Michele NENCIONI. 
 
 
La arc olimpic rămânem cu cea mai bună clasare la echipe băieţi – locul 4 prin Andrei DĂNILĂ, Daniel CIORNEI şi Ghenadie IEPURI. În clasamentul pe naţiuni Rusia a terminat pe priumul loc cu 6 prezenţe pe podium dintre care 3 pe cea mai înaltă poziţie. Pe locul secund a terminat Italia cu 8 medalii – 2 de aur, iar pe trei Ucraina cu 6 medalii – 1 de aur. 
 
 
Ne-au ajutat duminică la ceremoniile de premiere: Alina Dumitru (judo – campioană olimpică în 2008 la Beijing), Mircea Popa – secretar general MTS, Cristian Petrea – preşedintele CSA Steaua şi Cosmin Teleaşă – director al Centrului Cultural European al Sectorului 6. Alina Dumitru a primit câteva lecţii de tir cu arcul de la Andrei Dănilă, component al echipei olimpice a României.
 
 

Vă reamintim că acest concurs la care au participat 160 de sportivi reprezentând 18 ţări a reprezentat ultimul turneu internațional major înaintea Cupei Mondiale de Tir cu Arcul din 6-11 Iunie în Antalya (Turcia). 


Etichete Tir cu ArculGrand PrixCupa Mondialacompoundrecurvearcheryworld archery europe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live