Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

1 Aprilie 2020
Vizualizari: 221
Comentează add

Trei localităţi din Republica Moldova au intrat în carantină, după depistarea unor focare de infectare cu noul coronavirus.

Trei localităţi din Republica Moldova au intrat în carantină #Covid-19

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Foto: Arhivă.

Trei localități din Republica Moldova au intrat în carantină după ce au fost depistate focare ale epidemiei de coronavirus.

În toată țara au fost raportate peste 350 de cazuri de contaminare și patru decese.

Oraşele Ștefan Vodă și Soroca, precum și satul Carahasani din raionul Ștefan Vodă intră de astăzi în carantină, din cauza numărului îngrijorător de mare de îmbolnăviri cu COVID-19.

În raionul Ștefan Vodă s-au confirmat până acum 40 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar în raionul Soroca 37 de cazuri. Mai multe îmbolnăviri au fost înregistrate până în prezent doar în municipiul Chișinău, 138 de cazuri. Ieri a fost anunțat un număr record de cazuri noi de îmbolnăviri, 55, și două noi decese, unul în regiunea transnistreană și unul la Edineț, în zona de nord.

Până acum a fost tratate și externate 22 persoane. Din totalul celor 353 de infectați, 37 de bolnavi sunt în stare gravă. În contextul în care mulți cetățeni moldoveni stabiliţi peste hotare vor să revină acasă, autoritățile de la Chișinău le-au impus acestora noi restricții.

Cei care nu sunt asigurați medical în Republica Moldova vor fi obligați de astăzi să cumpere polița de asigurare pentru a putea fi acceptați la bordul avioanelor.

Comisia pentru Situații Excepționale autorizează în fiecare zi curse charter, deoarece zborurile de pe Aeroportul Chișinău sunt interzise, iar migranții care vin pe care terestră vor fi obligați să semneze o declarație pe proprie răspundere prin care se obligă să o achite în termen de 72 de ore.

Opoziția parlamentară a semnalat că este vorba de abuzuri asupra drepturilor cetățenilor.

(RS)


Etichete republica moldovacarantinacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live