Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

3 Aprilie 2020
Vizualizari: 523
Comentează add

Trei legi, inițiate de PSD, ALDE și Pro România, votate de deputați

alina-bordeiasu

    Foto: Arhivă.

Camera Deputaţilor a votat, în calitate de for decizional, cele trei proiecte de lege inițiate de PSD, ALDE și Pro România ce vizează suspendarea rambursării creditelor bancare, șomajul tehnic și acordarea de facilități fiscale contribuabililor, persoane fizice și juridice. Şedinţa s-a desfășurat online, iar votul s-a dat telefonic, prin apel nominal, efectuat o singură dată pentru toate actele normative aflate pe ordinea de zi.
 
Reporter: Alina Bordeiaşu: Primul proiect de lege inițiat de PSD prevede suspendarea la cerere a rambursării creditelor bancare, măsură ce se va aplica fără dobânzi și penalități.
 
În intervenția telefonică, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, spunea că documentul vine să corecteze erorile din ordonanța de urgență a guvernului cu același obiect.
 
Liberalii au anunțat deja că vor contesta actul normativ la Curtea Constituțională.
 
Deputatul PNL, Bogdan Huțucă, declara că măsura este populistă și pune presiune pe bugetul de stat.
 
Un alt act normativ ce va fi atacat la Curte de PNL este cel prin care se stabilește amânarea, la cerere, pentru trei luni a plății contribuțiilor de asigurări sociale și pentru serviciile de utilități în cazul persoanelor aflate în șomaj tehnic.
 
Consens din partea tuturor partidelor a existat pe inițiativa legislativă prin care se propune o indemnizație de 75% din salariul de bază pentru salariații afectați de reducerea sau întreruperea activității.
 
(PH)

Etichete legideputatiPSDALDEPro Romania(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live