Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 August 2020
Vizualizari: 370
Comentează add

Scandalul motoarelor Diesel de la Volkswagen continuă să facă victime după aproape cinci ani de la declanşarea sa.

Trei foști directori Audi sunt acuzați de fraudă de procurorii germani

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Procurorii germani au acuzat de fraudă trei foşti directori şi un angajat de prim rang, aflat acum la pensie, ai companiei producătoare de automobile Audi.

Conform corespondentului BBC, acuzaţiile sunt legate de scandalul emisiilor de gaze în cazul automobilelor cu motoare Diesel. Cei patru au mai fost acuzaţi şi de certificare falsă indirectă şi de publicitate mincinoasă.

Audi a fost în centrul scandalului emisiilor de gaze care s-a declanşat la grupul Volkswagen în urmă cu aproape cinci ani. Inginerii companiei au dezvoltat iniţial un program care a fost folosit ulterior de Volkswagen, pentru a manipula testele de emisii din SUA.

Cei trei foşti membri ai comitetului director sunt acuzaţi că ar fi permis vânzarea maşinilor echipate cu programul respectiv, în pofida faptului că aveau cunoştinţă despre el. Un fost şef de departament este învinuit de începerea fabricării motoarelor echipate cu soft-ul ilegal.

Fostul director executiv de la Audi, Rupert Stadler, a fost acuzat el însuşi de fraudă anul trecut şi urmează să apară în septembrie în faţa unei instanţe.


Etichete DieselVolkswagenAudifraudăauto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live