Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

23 Ianuarie 2020
Vizualizari: 371
Comentează add

INSP precizează că, până la data de 19 ianuarie, au fost imunizate antigripal peste un milion 400 de mii de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Min. Sănătăţii.

Trei decese din cauza gripei în acest sezon

arina-petrovici

 Foto: Arhivă.

Tot mai mulţi români se îmbolnăvesc de gripă. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în întreaga ţară, numărul total al cazurilor de infecţii respiratorii acute depăşeşte 80 de mii.
 
Joi, 23 ianuarie, s-a înregistrat un nou deces, al treilea din acest sezon rece, din cauza gripei. Un bărbat de 78 de ani, care era vaccinat anigripal, dar care avea şi alte probleme de sănătate, a murit astăzi în judeţul Argeş, unde sunt confirmate, până în prezent 61 de cazuri de gripă.
 
Alte judeţe unde s-au înregistrat cazuri numeroase sunt Braşov, Cluj, Sibiu, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti. La Constanţa, accesul vizitatorilor a fost limitat la Spitalul de Boli Infecţioase, iar pacienţii sunt izolaţi pe tipuri de afecţiuni în urma măsurilor speciale luate la unitatea medicală pentru reducerea riscului de îmbolnăviri prin afecţiuni respiratorii.      
 
Institutul Naţional de Sănătate Publică precizează că numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate în ţară, doar săptămâna trecută, a depăşit 80 de mii. Totuşi, este cu 30% mai mic faţă de cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.
 
Potrivit cifrelor, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute s-a încadrat în intervalul aşteptat în această săptămână, iar activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută. INSP precizează că, până la data de 19 ianuarie, au fost imunizate antigripal peste un milion 400 de mii de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Etichete gripăsezonvaccindecesesănătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live