Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 596
Comentează add

Trei cadre medicale infectate la singura maternitate COVID-19 din Hunedoara

ilie-pintea

  Foto: Arhiva/ Agerpres.

Trei cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului medical au fost consemnate la Secția de Neonatologie a spitalului din Lupeni, unde există singura maternitate COVID-19 din județul Hunedoara.
 
Medicii de aici fac un apel disperat pentru respectarea normelor de protecție sanitară, mai ales că numărul bolnavilor a crescut și spitalele sunt supraaglomerate.
 
Reporter: Ilie Pintea - Chiar și în condițiile în care trebuie să funcționeze cu un număr redus de personal, cadrele medicale de la Lupeni fac eforturi pentru menținerea în funcție a Secției de Neonatologie, care a fost dezinfectată după depistarea celor trei cazuri. În sprijin a fost detașată o asistentă de la Maternitatea Spitalului Vulcan, pentru că la Lupeni continuă să sosească femei însărcinate care au fost testate pozitiv. Ioana Misăroşi, managerul Spitalului Municipal Lupeni, spunea că medicii au nevoie să fie ajutați prin respectarea regulilor specifice pandemiei.
Ioana Misăroşi:
 
Cadrele medicale cad rând pe rând, din păcate.
 
Perioada de recuperare este mult mai mare. Revenirea lor în rândul personalului şi revenirea lor la locul de muncă este de durată, însă vă spun sincer că lupta se duce în afară cu acest virus, nu în interior. Avem şi noi nevoie să fim ajutaţi, să înţeleagă oamenii, să se protejeze, să-şi protejeze bătrânii. Mor zilnic persoane în vârstă, chiar şi la noi în spital. Au fost şapte decese.
 
Reporter: Focare de COVID-19 mai sunt și în spitalele din Hunedoara și Petroșani, iar secțiile ATI de la Petroșani și Lupeni sunt închise din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus apărute în rândul cadrelor medicale.
 
(PH)

Etichete HunedoaramaternitateCovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live