Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Iunie 2019
Vizualizari: 263
Comentează add

China şi SUA sunt în mjlocul unei dispute comerciale ce durează de mai multe luni pe teme precum: taxe vamale, subvenţii, tehnologii sau drepturi de proprietate intelectuală.

Trei bănci din China riscă sancţiuni americane

sergiu-stet

 Beijing. Foto: Agerpres/AP.

Trei mari instituţii bancare din China riscă să piardă accesul la sistemul financiar al SUA după ce un judecător le-a acuzat de sfidare, în urma refuzului de a se conforma unor citaţii emise într-o anchetă legată de încălcarea unor sancţiuni impuse Coreei de Nord, scrie publicaţia Washington Post preluată de Reuters.

Judecătorul nu a precizat numele celor trei bănci, însă detaliile hotărârii judecătoreşti se aliniază cu o acţiune de confiscare decisă împotriva Băncii Comnicaţiilor, a China Merchants Bank şi a Băncii de Dezvoltare Shanghai Pudong.

Potrivit documentului, Departamentul de Justiţie a SUA a acuzat la vremea respectivă instituţiile bancare de colaborare cu o companie din Hong Kong, bănuită că ar fi spălat fonduri în sumă de o sută de milioane de dolari în numele Băncii Străine de Investiţii din Coreea de Nord, instituţie bancară supusă sancţiunilor.

Un purtător de cuvânt al China Merchants Bank a declarat că este la curent cu acest raport, însă nu poate formula deocamdată un comentariu. Celelalte două instituţii bancare nu au putut fi contactate pentru un punct de vedere.

China şi SUA sunt în mjlocul unei dispute comerciale ce durează de mai multe luni pe teme precum: taxe vamale, subvenţii, tehnologii, drepturi de proprietate intelectuală, siguranţă informatică şi altele.

Guvernul SUA a plasat mai multe companii - printre care şi producătorul de echipamente tehnologice, Huawei, pe o listă neagră comercială, în timp ce China întocmeşte propria sa "listă de entităţi nesigure" a companiilor străine, grupuri şi persoane.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul chinez, Xi Jinping, se vor întâlni săptămâna aceasta la summitul G20 din Japonia, în speranţă că vor putea calma războiul comercial ce durează deja de 11 luni.


Etichete Coreea de NordChinaSUAbăncixi jinpingdonald trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live