Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Martie 2019
Vizualizari: 324
Comentează add

Magistraţii arată că lipsa unui dialog real cu judecătorii şi procurorii a determinat mii de magistraţi să protesteze sub diverse forme.

Trei asociaţii de magistraţi din România anunţă continuarea protestelor

radiojurnal

 

Trei asociaţii de magistraţi din România - Asociaţia "Forumul Judecătorilor din România", Asociaţia "Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor" şi Asociaţia "Iniţiativa pentru Justiţie" - au anunţat continuarea protestelor şi au arătat că şefii din tribunale şi din curţile de apel reprezintă doar 1,3% din judecătorii din România, respectiv 0,8 procente din magistraţii români.

Magistraţii arată că lipsa unui dialog real cu judecătorii şi procurorii a determinat mii de magistraţi să protesteze sub diverse forme, de la suspendarea şedinţelor de judecată şi până la ieşirea pe treptele instanţelor şi parchetelor, într-un demers nemaiîntâlnit în sistemul judiciar şi care va continua în acelaşi ritm şi în zilele care urmează, libertatea de exprimare a magistraţilor români neputând fi îngrădită arbitrar, se precizează într-un comunicat de presă.


Etichete magistraţiForumul Judecătorilor din RomâniaMişcarea pentru Apărarea Statutului ProcurorilorIniţiativa pentru Justiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live