Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Iulie 2020
Vizualizari: 304
Comentează add

Trei anchete după ce o gravidă diagnosticată cu COVID-19 a murit

radiojurnal

Trei anchete sunt în derulare, după ce o femeie de 39 de ani, gravidă în șapte luni și diagnosticată cu COVID-19, a murit după ce a intrat în stop cardio-respirator în timp ce era transferată de la spital, din Arad, la Timișoara.

Şeful Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș, a precizat astăzi că inspectorii sanitari au început ancheta de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, de unde a plecat femeia către Timișoara.


Horea Timiş: Azi dimineață, 15 cadre medicale s-au întâlnit cu inspectorii sanitari. Urmează ca mâine să solicităm, în funcție de comisia care analizează aceste date, alte detalii suplimentare. În cursul zilei de astăzi vom sesiza și Colegiul Medicilor.


Realizator: Femeia gravidă avea, pe lângă infecția cu noul coronavirus și hipertensiunea arterială, diabet zaharat cu dependență de insulină și obezitate, spun medicii care au tratat-o la Arad, însă în momentul în care s-a decis transferarea ei la Timișoara, pacienta nu avea nevoie de intubație, ci doar de ventilare, susține doctorul Teodora Olariu, șefa Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Arad.


Teodora Olariu: Un bolnav care se deplasează singur, cu care poți să comunici, nu consider că trebuie intubat, trebuie ventilat, într-adevăr, dar nu intubat. Stopul respirator l-a făcut în Timișoara, când a ajuns. Motivația că n-a fost bine investigată, că n-a fost bine tratată este total falsă, pentru că bolnava a stat numai pe oxigen în salvare și medicul de pe salvare a vrut s-o intubeze și, în final, văd că nu s-a pus și a făcut stopul respirator.

(RS)


Etichete anchetagravidacoronavirusdeces(RS)aradtimisoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live