Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

2 Iunie 2021
Vizualizari: 271
Comentează add

Trecerile de pietoni vor fi supraînălțate lângă școlile din București

atena-teognoste

 

În capitală, trecerile de pietoni vor fi supraînălțate la o distanță de 300 de metri de intrările în unitățile de învățământ, acolo unde nu există semaforizare, a decis Consiliul General din Primărie.
 
Consilierul USR, Ana Ciceală, a explicat că este nevoie de o astfel de modificare.
 
"Această nevoie de a veni cu astfel de soluții tehnice rezultă din statistici înfiorătoare de-a dreptul cu privire la accidentele foarte grave sau care se soldează cu decese pe raza municipiului București pe trecerile de pietoni, dar și în toată România. O astfel de soluție pe treceri supraînălțate la nivelul trotuarului a fost adoptată, ca un fel de proiect pilot, după ce a fost un accident grav acum șase ani la Școala 195, și acolo de când a fost supraînălțată trecerea de pietoni din dreptul școlii de pe o alee dintre blocuri nu a mai existat niciun accident grav de atunci", a declarat Ana Ciceală.
 
Comisia Tehnică de Circulație a Municipiului București urmează să stabilească locurile unde trecerile de pietoni trebuie supraînălțate, iar în termen de 120 de zile vor fi alese soluțiile tehnice care vor fi prezentate Consiliului General.

Etichete școliUSRAna Cicealăelevișoferiauto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live