Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 15 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 August 2017
Vizualizari: 540
Comentează add

Ministrul Adrian Ţuţuianu: Trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării se va realiza printr-o ordonanţă de urgenţă a guvernului

Trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN "se va face prin OUG"

radiojurnal

Institutul Cantacuzino. Foto: Arhivă.

Trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării se va realiza printr-o ordonanţă de urgenţă a guvernului, cel mai probabil după rectificarea bugetară, a declarat astăzi ministrul Adrian Ţuţuianu.

El a precizat că grupul de lucru înfiinţat pentru evaluarea situaţiei actuale de la Institut are la dispoziţie 10 zile pentru a elabora un document care să cuprindă necesarul de fonduri pentru investiţii, dar şi pentru producţia de vaccinuri.


Adrian Ţuţuianu: "Acest colectiv lucrează împreună cu reprezentanții Ministerului Sănătății și cu conducerea actuală a Institutului Cantacuzino. El va rămâne cu personalitate juridică, dar probabil va fi parte a unei direcții de cercetare medicală în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Deci, zece zile au termen de la mine să facă această analiză și să îmi propună un proiect de ordonanță de urgență a guvernului dintr-o evaluare prealabilă. Avem nevoie în primii trei ani de funcționare de circa 25 de milioane de euro, cu concluzia făcută de specialiștii mei militari că am putea să producem vaccin în doi ani de zile".


Etichete institutul cantacuzinoougsubordinemapnadrian tutuiabu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live