Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Europa, grupa A Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Iunie 2019
Vizualizari: 394
Comentează add

Péter Szijjártó a subliniat că guvernul de la Budapesta aşteaptă din partea României anchetarea corectă a evenimentelor petrecute săptămâna trecută la cimitirul din Valea Uzului.

"Trebuie pedepsiţi responsabilii pentru violenţă împotriva maghiarilor"

sergiu-stet

 Reprezentantii organizatiilor romanesti care au venit la cimitirul de la Valea Uzului sa comemoreze eroii romani.(6.6.2019) Foto: Agerpres.

"România nu trebuie să îi pedepsească pe cei care au comemorat paşnic la cimitirul militar din Valea Uzului, ci pe aceia care sunt într-adevăr responsabili de acţiunile violente săvârşite săptămâna trecută împotriva maghiarilor", a declarat joi, 13 iunie, la Budapesta, ministrul ungar de Externe.
 
MTI transmite că Péter Szijjártó a subliniat că guvernul de la Budapesta aşteaptă din partea României  anchetarea corectă a evenimentelor petrecute săptămâna trecută la cimitirul din Valea Uzului.
 
"Pe imaginile realizate la faţa locului poate observa oricine că mulţimea instigată a distrus cimitirul militar, atacând maghiarii care comemorau în mod paşnic", a adăugat şeful diplomaţiei ungare, care a precizat că este inacceptabil că victimele violenţei au fost pedepsiţi de autorităţile româneşti  în locul celor vinovaţi de aceste violenţe.

Etichete Valea UzuluiPéter Szijjártóviolenţeeroiarmatămilitari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live