Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Ianuarie 2020
Vizualizari: 214
Comentează add

Pacienţii infectaţi cu tuberculoză vor putea fi trataţi şi în sistem ambulatoriu în cadrul unui proiect-pilot lansat joi, de Ministerul Sănătăţii.

Tratarea tuberculozei

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Pacienţii infectaţi cu tuberculoză vor putea fi trataţi şi în sistem ambulatoriu în cadrul unui proiect-pilot lansat joi, de Ministerul Sănătăţii.

Într-o primă etapă, proiectul vizează 200 de pacienţi din Bucureşti, aflaţi în evidenţa Institutului "Marius Nasta", care nu sunt contagioşi şi pot urma tratament de specialitate acasă.

Ministrul sănătăţii, Victor Costache, a precizat că este o formă inovativă de abordare a acestei boli şi ar putea fi un model de bune practici pentru celelalte spitale de specialitate din România.

Victor Costache: "În continuare, din păcate, majoritatea pacienţilor din România, în momentul când sunt diagnosticaţi cu tuberculoză, o afecţiune dramatică, sunt automat spitalizaţi.

Acest proiect este un proiect-pilot, care se derulează pe Bucureşti şi vor fi targetaţi 200 de pacienţi care sunt necontagioşi şi vor putea fi trataţi în premieră în afara Institutului de Pneumoftiziologie.

Este o schimbare de paradigmă şi este foarte important că aceşti pacienţi nu vor fi scoşi din sânul familiei şi vor fi trataţi în siguranţă acasă."

Proiectul se derulează până la sfârşitul acestui an şi este finanţat dintr-un fond special al Naţiunilor Unite, relatează Rador.


Etichete bolnavispitalmedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live