Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

22 Septembrie 2018
Vizualizari: 1209
Comentează add

Noi tratamente inovatoare la nivel mondial împotriva cancerului sunt disponibile şi în România.

Tratamente inovatoare la nivel mondial împotriva cancerului

marilena-francu

Noi tratamente inovatoare la nivel mondial împotriva cancerului sunt disponibile şi în România.

Unul dintre acestea este imunoterapia, o procedură care activează sistemul imunitar al pacientului şi îl ajută să lupte mai uşor cu boala.

Deocamdată, imunoterapia oncologică se foloseşte pentru anumite tipuri de cancer, precum melanomul, cancerul pulmonar, cel renal şi limfomul Hodgkin.

În viitorul apropiat, imunoterapia ar putea fi aprobată şi pentru tratarea cancerului de vezică urinară.

Medicii spun că avantajele acestui tratament sunt incontestabile, iar speranţa de viaţă creşte faţă de terapiile clasice. 

Reporter: Spre deosebire de terapiile tradiționale, care țintesc tumora, imunoterapia funcționează prin întărirea sistemului imunitar pentru a-l ajuta să combată eficient cancerul - explică șeful Departamentului de Oncologie dintr-o companie farmaceutică, medicul Valentin Moinescu:


Valentin Moinescu: Imunoterapia este aprobată și în România în anumite indicații, în cancerul pulmonar, cancerul renal, în melanomul malign și în limfomul Hodgkin. Urmează să fie, sperăm noi, în curând, aprobată și în alte indicații, în cancerul de vezică. Față de chimioterapia clasică, să-i spunem așa, aduce un plus în ceea ce privește răspunsul pe termen lung, crește speranța de viață semnificativ.


Reporter: În prezent, peste 2.000 de imunoterapii se află în atenția cercetătorilor, în peste 3.000 de studii clinice pentru aproximtiv 300 de tipuri de cancer.


Valentin Moinescu: În viitor așteptăm indicații ale imunoterapiei în cancerul de sân triplu negativ, cancer ovarian, cancer hepatic. În congresele internaționale de oncologie se prezintă date intermediare care arată dacă există premize de reușită. Rezultatele intermediare par a fi promițătoare.


Reporter: În România se estimează că în fiecare an se înregistrează 50.000 de decese cauzate de o formă de cnacer, și 80.000 de persoane sunt diagnosticate cu o maladie oncologic.


Etichete tratamente inovatoare la nivel mondial împotriva canceruluidisponibile şi în Româniacancerlimfomul hodgkinterapiicancer renalcancer pulmonardoctor valentin moinescuimunoterapie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live