Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Ianuarie 2022
Vizualizari: 231
Comentează add

Transportul public de suprafață este paralizat în București în urmă protestului.

Transportul public de suprafață este paralizat în capitală

florin-lepadatu

 Foto arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Transportul public de suprafață este paralizat în București în urma protestului declanșat în această dimineață de sindicaliștii Societății de Transport, nemulțumiți că nu le-au fost soluționate revendicările privind majorările salariale.

Primarul general, Nicușor Dan, și directorul STB afirmă că acțiunea sindicaliștilor este ilegală și fac apel către șoferi să iasă pe traseu cu autobuzele, tramvaiele și troleibuzele care stau în depou de mai bine de șapte ore.

De altfel, Tribunalul București judecă, peste aproximativ o oră, cererea Societății de Transport București privind suspendarea grevei.

Reporterul RRA, Alexandru Lancuzov urmărește protestul de la primele ore ale dimineții și are acum ultimele informații: ”Sute de mii de bucureșteni folosesc zilnic transportul în comun de suprafață, însă niciun tramvai, autobuz sau troleibuz din cele peste 1.500 care ar fi trebuit să iasă pe traseu nu a plecat din depouri sau autobuze. Pentru că protestul nu a fost anunțat la prima oră, călătorii au așteptat zeci de minute în stații până au aflat că nu au cu ce să ajungă la serviciu sau cu ce să îi ducă pe cei mici la școală, iar unii au fost nevoiţi să ia taxiul sau să cheme mașini de la platformele online de transport alternativ, unde costul curselor a fost dublu sau chiar triplu. Imediat după ce primarul general a anunțat că protestul este ilegal, președintele sindicatului, Vasile Petrariu, a condiționată reluarea transportului în comun de demisiea directorului general STB și a cerut o majorare salarială de 10%.


Vasile Petrariu: ”Problema e că s-a ajuns la această situație nu din cauza salariaților acestei societăți, ci din cauza celor care decid care au dat dovadă de inconștiență, ignorând toate semnalele pe care noi le-am dat în ultimele două luni de zile. Am atenționat începând de la primarul general până la directorul general al societății că sunt premize de a scăpa de sub control. Nu vorbim de o grevă.”

Protestul angajaților de la STB a dus și la aglomerarea metroului, chiar dacă METROREX a introdus în circulație toate ramele disponibile.”


Etichete STBautobuz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live