Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Octombrie 2019
Vizualizari: 409
Comentează add

Transportoarele blindate Piranha 5 vor ajunge la Armata Română la începutul anului viitor.

Transportoarele blindate Piranha 5 vor fi livrate

florin-lepadatu

 Foto forter.ro

Transportoarele blindate Piranha 5 vor ajunge la Armata Română la începutul anului viitor.

Este noul termen propus chiar de firma americană care le produce, iar pentru întârzierea de până acum concernul General Dynamics a achitat Ministerului Apărării penalităţi de peste opt milioane de euro.

Radu Dobriţoiu a obţinut informaţii despre acest subiect de la şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă: "Primele transportoare blindate Piranha 5 vor fi livrate Armatei României anul viitor în ianuarie, cu o întărziere de aproximativ un an faţă de contractul iniţial.

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a declarat că noul termen a fost propus chiar de firma americană.

Nicolae Ciucă: "Am avut o întâlnire cu reprezentanţii firmei General Dynamics Europa şi au venit cu un masterplan prin care au garantat că în luna ianuarie vom avea primul lot de transportoare şi nu mai târziu de finele lunii februarie va fi finalizat procesul de recepţie cantitativă la prima unitate destinată să aibă în dotare aceste maşini de luptă."

În conformitate cu prevederile din contract, firma americană a achitat deja Ministerului Apărării Naţionale penalităţi în valoare de 8,5 milioane de euro pentru întârzieri."


Etichete Tancuritanclansatoareracheteechipamentînzestrare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live