Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Iunie 2021
Vizualizari: 189
Comentează add

Transportatorii de marfă anunță proteste.

Transportatorii de marfă anunță proteste

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Transportatorii de marfă anunță proteste și îngreunarea circulației pe mai multe drumuri începând din această după-amiază.

Protestul vine ca urmare a controalelor ANAF, care consideră că diurna șoferilor de camioane de la firmele românești trebuie impozitată.

Firmele de transport marfă sunt nemulțumite și de intenția Ministerului Transporturilor de a modifica modul de calcul al taxei de drum, rovinieta.

Aceasta ar urma să se plătească la kilometru și în funcție de norma de poluare, şi nu raportat la perioadă, așa cum este acum.

Această schimbare este prevăzută în PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență.


Augustin Hagiu, președintele Federației Operatorilor Români de Transport: Manifestare pe durată determinată a unei nemulțumiri dublate și de alte aspecte care nu au ținut cont de dialogul cu piața de transport, apropo de PNRR și ceea ce ni se pregătește, adică taxă de drum deînmulţit cu 10 pe drumurile astea de mizerie pe care circulăm și suntem în situația în care, în fața unui abuz, nu poţi să ai altă reacție decât să te manifeşti în speranța că factorii decizionali superiori vor fi sensibilizați.

Transportatorii de marfă vor circula astăzi cu viteză redusă pe cele mai importante aretere de trafic din ţară, ca formă de protest - ne-a transmis reporterul nostru, Alexandru Lancuzov.


Etichete tiruriautomărfaretransportatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live