Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

26 Martie 2015
Vizualizari: 1616
Comentează add

În Ploieşti, persoane cu dizabilităţi, aflate în scaune rulante au posibilitatea să se deplaseze cu un autoturism special amenajat.

Transport special pentru persoanele cu dizabilităţi Transport special pentru persoanele cu dizabilităţi - Conține audio

simona-uta-ploiesti

foto: Simona Uță

Şoferul maşinii are şi pregătirea necesară pentru a manevra scaunele rulante şi pentru a asigura sprijinul necesar persoanelor transportate. Cel mai mare preț perceput pentru serviciul de transport adaptat este de 2,5 lei, fară TVA.  În cadrul serviciului de transport este utilizat la cerere un elevator electric folosit pentru facilitarea accesului clientului pe trepte. Dispozitivul este ușor de manevrat, asigurând-i beneficiarului toate condițiile de siguranță și confort în timp ce urcă sau coboră trepte.

Proiectul este implementat de Asociatia Club Sportiv Rotile Schimbarii în parteneriat cu Fundatia Motivation Romania si este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în Oameni!
Este primul serviciu de transport adaptat din Prahova oferit de către o structură de economie socială

Pe scurt, structura de economie socială, înființată în cadrul Asociației Club Sportiv Roțile Schimbării furnizează servicii (transport adaptat, service echipamente de mobilitate) pentru persoanele cu dizabilități, iar fondurile obținute în urma prestării acestora sunt investite în activități de integrare dedicate persoanelor cu dizabilități.

Asociaţia doreşte sa încheie contracte cu primării, pentru că potrivit legii 448/2006, autoritățile publice locale au OBLIGAȚIA de a asigura transportul persoanelor cu dizabilități. (Cum acesta nu au bani să-și cumpere o astfel de mașină -care costa 15 000 de euro plus adaptarea 9 000 de euro, soluția este de încheia parteneriate și contracte.)


Etichete persoane cu dizabilitățitransport specialPloiești

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live