Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

27 Mai 2022
Vizualizari: 332
Comentează add

În ultima perioadă s-au vehiculat o mulțime de informații cu privire la un presupus atac asupra regiunii separatiste transnistrene.

Transnistria, principala vulnerabilitate pentru securitatea R. Moldova

mario-balint

Intrarea în Tiraspol, capitala autoproclamatei Republici Transnistrene.            Foto: Aleksey FILIPPOV / AFP.

Transnistria rămâne principala vulnerabilitate pentru securitatea Republicii Moldova. Potrivit trimisului RRA, Mario Balint, este opinia tuturor experților pe care i-a întâlnim la Chișinău, iar temerea față de un atac din partea Rusiei persistă, chiar dacă autoritățile spun că nu au indicii despre un pericol iminent.


Reporter: În ultima perioadă s-au vehiculat o mulțime de informații cu privire la un presupus atac asupra regiunii separatiste transnistrene.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a declarat că nu există semne care ar indica amenințarea unui atac rusesc asupra Republicii Moldova.

Cu toate acestea, fostul reprezentant al Moldovei în Comisia Unificată de Control, Ion Leahu, spune când Moldova rămâne pe agenda lui Vladimir Putin.


Ion Leahu: Rămâne stabil interesul lui Putin de a pune laba pe cât mai mult teritoriu fost sovietic. El îşi dă foarte bine seama că în timpul apropiat nu o să poată acapara ţările baltice, însă în ceea ce privește Moldova, pentru dânsul asta e absolut clar că ea trebuie să fie sub protectoratul lui. Trupele plasate în Transnistria joacă un rol suplimentar.


Reporter: Miercuri, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a susținut că Alianța nu deține informații precum că Federația Rusă ar pregăti atacarea regiunii transnistrene.

Administratorul organizației obștești "Forța Veteranilor", Ion Batîr, spune însă că activitatea din Transnistria trebuie monitorizată atent. Recent, mai multe provocări au avut loc în regiunea separatistă, iar temerea că rușii vor să creeze un pretext pentru a ataca Moldova a devenit din ce în ce mai prezentă.


Etichete TransnistriavulnerabilitateR. Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live