Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Mănuţă

25 August 2015

Dacă lucraţi legal într-un alt stat european şi rămâneţi fără loc de muncă, puteţi beneficia de indemnizaţie de şomaj atâta timp cât rămâneţi în ţara care vi le plăteşte

Transferul indemnizaţiei de şomaj în Uniunea Europeană Transferul indemnizaţiei de şomaj în Uniunea Europeană - Conține audio

daniela-manuta

 

Este bine de ştiut că puteţi să vă transferaţi aceste prestaţii în altă ţară cu condiţia să vă căutaţi un loc de muncă în ţara respectivă şi să îndepliniţi anumite formalităţi. Stabilirea ţării care vă va plăti indemnizaţia de şomaj depinde de situaţia dumneavoastră profesională şi de locul de reşedinţă, nu de cetăţenie.

 

Înainte de a pleca din ţară, trebuie să fi fost luat în evidenţa oficiului de ocupare a forţei de muncă din ţara în care aţi rămas şomer,ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, timp de cel puţin 4 săptămâni şi să solicitaţi formular U2, adică autorizaţia de a vă exporta indemnizaţia de şomaj, emisă de oficiul de ocupare a forţei de muncă din ţara de origine.

 

Această autorizaţie este valabilă pentru o singură ţară. Veţi avea nevoie de un nou formular U2 pentru fiecare ţară în care doriţi să vă transferaţi prestaţiile de şomaj. Contactaţi cel mai apropiat centru de ocupare a forţei de muncă pentru a afla dacă trebuie să vă deplasaţi în ţara de origine pentru a solicita noua autorizaţie sau dacă puteţi face acest lucru din străinătate.

 

AUDIO:

 

Etichete indemnizaţia de şomaj,Uniunea Europeană,Mihai Roşioru

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live