Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

18 August 2015
Vizualizari: 2221
Comentează add

Corpul de Control al ministrului educaţiei verifică modul în care au fost aprobate mai multe transferuri de la un liceu la altul chiar dacă elevii nu au obţinut mediile necesare.

Transferul elevilor la alte licee, verificată în judeţul Neamţ

geanina-buftea

Arhivă Foto: Gina Poenaru. 

 Corpul de Control al ministrului educaţiei a ajuns astăzi în judeţul Neamţ. 

 
Membrii acestuia verifică modul în care au fost aprobate mai multe transferuri de la un liceu la altul în condiţiile în care elevii nu au obţinut mediile necesare. 
 
"Eu am încredere totală în obiectivitatea comisiei venite de la minister, precum am încredere totală şi în faptul că ai mei colegi nu au făcut repartiţii care să nu fie în cadrul legal", spune inspectorul general şcolar, Viorel Stan.   
 
Suspiciunile au ieşit la iveală după ce s-a constatat un număr foarte mare de cereri de transfer aprobate în Suceava, Bihor, Prahova şi Brăila. 
 
În judeţul Neamţ au fost înregistrate 240 de cereri de transfer şi aprobate 160. 
 
Numele judeţului Neamţ nu a fost menţionat în mod special, deşi printre cei 3.594 de elevi repartizaţi părinţii au făcut solicitare de transfer pentru 240. 
Nu este de neglijat faptul că, la fel ca şi în alte judeţe unde există suspiciuni de fraudă, în Neamţ nu fac excepţie cazurile în care elevii repartizaţi la liceele tehnologice au ajuns după solicitările de transfer la licee de top.   
 
Până acum, sute de elevi care nu au obţinut la testele naţionale media necesară pentru a intra la liceul dorit sunt suspectaţi că s-au transferat ilegal acolo. 
În judeţul Suceava mai mult de jumătate din cererile de transfer de la un liceu la altul, peste 300, nu au respectat media de admitere. 
 
Cercetări se fac şi în Bihor, Prahova şi Brăila şi vor continua în Mureş şi Constanţa.

Etichete judeţul Neamţinspectorul general şcolarViorel StanSuceavaBihorPrahova şi BrăilaMureş şi ConstanţaelevirepartizaţiCorpul de Control al ministrului educaţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live